GENK – KPC

Opdrachtgever:   Kinderpsychiatrisch Centrum Genk
Ontwerp:   Landinzicht & OSAR Architects
Kostprijs:   € 648.596,95

Het Kinderpsychiatrisch Centrum is gelegen op de campus ZOL te Genk. Over een kronkelende loopbrug kom je tot bij de ingang van het nieuwe gebouw dat een mooi voorbeeld is waar zorg en architectuur samengaan: rust en vertrouwen uitstralen zonder te moeten inboeten aan privacy en gebondenheid. Het gebouw, ontworpen door OSAR Architects, werd organisch ingebouwd in het bosrijke landschap. Daar het gebouw letterlijk “in” het landschap werd opgenomen, kreeg de omgeving een belangrijke functie.

De ingebouwde leefgroepen kregen elk een verzonken afgeschermde en op maat ingerichte tuin. In het totaal omringen 6 tuinen het gebouw. Bovenop de leefgroepen, waarvan de daken intensief werden begroend, liggen de publiek toegankelijke functies. Zo vloeit het gebouw naadloos over in de omgeving.

Atelier Ruimtelijk Advies stond in voor de technische uitwerking van het ontwerp, de opmaak van het uitvoeringsdossier en de begeleiding van de opvolging van de werken.