GENT – HORTUS GANDA

Opdrachtgever:   UPKOT
Ontwerp:   Studio Basta
Voorlopige oplevering:   Augustus 2018
Kostprijs:   € 242.444,22

Het binnengebied is gelegen aan de Stropkaai te Gent. Na sloop van de oude molens en silos werden drie afzonderlijke projectdelen bebouwbaar. De volledige terreinoppervlakte wordt als groene long voorzien, als voluptueuze buitenruimte die ook wel “Hortus Ganda” wordt genoemd waarvan gebouwen 2 gebouwen in het binnengebied gebruikzullen maken. De brandweerweg ligt onzichtbaar ingebed in het groen. Rond en tussen de gebouwen is een weelderig aangeplante tuin gerealiseerd, als groene jungle- oase in de stad. In de tuin zijn diverse faciliteiten voorzien voor de bewoners.

Atelier Ruimtelijk Advies stond in voor technische uitwerking van het ontwerp, de opmaak van het uitvoeringsdossier.