MOERBEKE-WAAS – DE VLINDERDREEF

Opdrachtgever:   Gemeente Moerbeke
Ontwerp:   TV Grosfelt van der Velde - Boonen Michielsens
Voorlopige oplevering:   27 Augustus 2018
Kostprijs:   € 804.311,98

De basisschool Vlinderdreef in Moerbeke is volledig vernieuwd. Bij deze vernieuwing werden naast de schoolgebouwen ook de volledige buitenruimte met speelplaats heraangelegd.

De speelplaats is zo aangelegd dat deze tegelijkertijd gebruikt kan worden door de kleuter-en door de basisschool. Ondanks dat elke gebruiker zijn specifieke zone heeft, kunnen beide zones ook als één geheel functioneren. De speelplaats bevat heel wat bijzonderheden zoals een verkeerspark, een amfitheater en diverse speeltoestellen. Naast de vele speelelementen werden ook veel sportfaciliteiten geïntegreerd: een voetbal-, basketbal- en volleybalveld, pingpongtafel, een loopparcours,….

Langs de Hospicestraat is een grote parking aangelegd die eveneens dienst doet als kiss&ride zone.

Atelier Ruimtelijk Advies stond in voor technische uitwerking van het ontwerp, de opmaak van het uitvoeringsdossier en de begeleiding van de uitvoering van de werken.