ANTWERPEN – DPG MEDIA

Opdrachtgever:   DPG Media
Ontwerp:   Crepain Binst Architecture & Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten
Kostprijs:   € 503.000

Het Kievitplein kreeg met de vestiging van het hoofdkwartier van De Persgroep Media een nieuwe impuls. Het gebouw werd ontworpen door Crepain Binst Architecture, in samenwerking met Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten. De grote transparante sokkel is een knipoog naar de historische spoorwegbedding.

Het ontwerp voorziet in vier royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen aan het leef- en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit geïnteresseerde bezoekers een 360° uitzicht hebben over de stad en de directe majestueuze stationsomgeving.

De daktuinen werden tot in het kleinste detail gespecificeerd en op maat uitgetekend. Alle paden werden uitgevoerd in kleine mozaïekkeitjes van 6 x 6 cm, of maar liefst 210 stuks per vierkante meter. Naadloos glooiende banken doen dienst als valbeveiliging, maar nodigen ook uit om je in alle weelde te laten inspireren door het panorama.

Verder zijn de daktuinen voorzien van een standalone-beregening die via weersatellieten gemonitord wordt, zodat het waterverbruik gereduceerd wordt.

Atelier Ruimtelijk Advies stond in voor de technische uitwerking van het ontwerp, de opmaak van het uitvoeringsdossier en de werfopvolging.